Pannacotta med apelsin och kardemummagelé

25 portioner

Ingredienser

  • 3 dl Hjordnära Vispgrädde 40 %
  • 5 dl Hjordnära Mjölk 3 %
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk rörsocker
  • 5 gelatinblad
  • 250 g Lindahls Kvarg 9,2 %
  • 1 krm mald kardemumma
Apelsingelé
  • 5 dl Bravo apelsinjuice
  • 10 kardemummakärnor
  • 2 tsk gelantinpulver
  • 2 ekologiska apelsiner, rivet

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda i cirka 20 minuter. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången. Smält ner gelantinet i den varma gräddmjölken. Vispa till sist i kvargen. Smaka av med kardemumma. Spritsa ner smeten i skålar. Ställ kallt i minst 6 timmar tills pannacottan stelnat.

Apelsingelé
Koka upp apelsinjuice och kardemumman. Ställ åt sidan och tillsätt gelantinpulvret. Låt dra i ca 30 min. Sila genom en finmaskig sil. Slå på ca 3 mm gelé på varje pannacotta. Dekorera med rivet apelsinskal.