Pannkakor med karamelläpplen

Ca 10 stycken
Ingredienser
Karamelläpplen
  • 100 g socker
  • 25 g vatten
  • 2 syrliga äpplen, fint tärnade
Kanelfyllning
  • 1,5 g gelatin
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 1 tsk citronsaft
  • 37 g florsocker
  • 23 g Hjordnära Vispgrädde 40%
  • 1 knivsudd kanel
Pannkakor
  • 2 ägg (100 g)
  • 37 g socker
  • 50 g mjöl
  • 2/3 tsk vaniljpulver
  • 37 g Hjordnära Smör, brynt
  • ¼ citron, zest
  • 210 g Hjordnära Mjölk 3%
  • 1 tsk apelsinblomsvatten eller cognac
Så här gör du

Karamelläpplen
Koka upp socker och vatten på hög värme och låt sedan puttra på medelvärme tills det blivit till en gyllenbrun karamell. Rör ner äppletärningarna. Det kommer nu att fräsa ordentligt och karamellen kan eventuellt stelna lite. Låt puttra tills karamellen smält igen. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåp över natten. Äpplena kommer att smaka mera karamell om de får stå tills nästa dag.

Kanelfyllning
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Vispa ihop färskost med citronsaft och siktat florsocker. Värm grädden och smält med gelatinet. Vänd ner lite av ostblandningen i grädden och vänd sedan ihop allt. Rör ner kanel och ställ kallt 1 timme.

Pannkakor
Bryn smöret tills det är gyllene och luktar som smörkola. Låt svalna. Blanda mjöl, vanilj, zest och socker i en skål. Vispa i mjölken lite i taget till klumpfri smet. Vispa ner ägg, apelsinblomsvatten eller cognac samt det avsvalnade smöret. Grädda pannkakorna och låt de sedan ligga och svalna.

Bred ett 0,5 cm tjock lager kanelfyllning på varje pannkaka och fördela avrunna karamelläpplebitar i en linje i mitten av varje pannkaka. Rulla ihop utan att pressa. Lägg alla pannkaksrullarna på ett fat med snittsidan neråt, plasta in och ställ kallt en timme. Skär nu upp pannkaksrullarna med sneda snitt, pudra med lite florsocker och servera med karamelllagen.