Pannkaksmuffins med vispad yoghurt

10 muffins
Ingredienser
Muffins:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 4 dl Hjordnära Mjölk 3%
  • 3 st ägg
  • 2 msk flytande honung
  • Muffinsplåt i metall (stora sorten)
  • Smör till smörjning av plåten
Rårörda bär:
  • 250 g bär
  • 4 msk socker
  • 2 tsk pressad lime
  • 1 msk limezest
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
Vispad yoghurt:
  • 3 dl Salakis Grekisk Yoghurt 10%
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk pressad citron
Så här gör du

Muffins:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i mjölk, ägg och honung och rör till en slät smet. Slå smeten i muffinsformen, fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda 10–12 minuter i 200°.

Rårörda bär:
Lägg bär och socker i en kastrull, låt sjuda under lock i 5 minuter. Rör ut potatismjölet i vatten och rör ner det i kastrullen. Låt koka ytterligare 1 minut under omrörning. Låt svalna.

Vispad yoghurt:
Lägg allt i en skål och vispa kraftigt till det blir fluffigt.