Pannoumi Chakalaka

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
Till chakalaka:
  • 100 ml olivolja
  • 200 g lök, strimlad
  • 50 g vitlök, hackad
  • 400 g paprika, grovhackad
  • 400 g vitkål, grovhackad
  • 10–20 g currypulver
  • 200 g morot, strimlad
  • 10–30 g röd chili, finhackad
  • 1 kg krossad tomat
  • 50 ml koncentrerad grönsaksfond
  • 1 kg vita bönor i tomatsås
Till citrondressing:
  • 45 ml pressad citron
  • 5 g citronskal
  • 45 ml flytande honung
  • 30 ml rapsolja
Så här gör du

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs alla grönsakerna några minuter. Tillsätt curryn och bryn ytterligare några minuter. Slå i tomaterna och fonden, låt det koka sakta 10 minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och svartpeppar. Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida. Lägg chakalakan i djupa tallrikar, toppa med Pannoumin och skeda på lite dressing.

Näringsvärde per portion:
Fett 37 g, Protein 29 g, Kolhydrater 28 g.