Pannoumi Chimichurri

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
Till chimichurri:
  • 25 g färsk koriander, hackad
  • 25 g färsk bladpersilja, hackad
  • 50 g schalottenlök, hackad
  • 25 g vitlök, hackad
  • 100 ml olja
  • 30 ml vit vinäger
  • 45 ml pressad lime
  • 5 g rivet skal från lime
  • 10–30 g röd chili, finhackad
Till krossad potatis:
  • 2,5 kg små fina, tvättade potatisar
  • 100 ml olivolja
  • 20 g färsk rosmarin, hackad
  • 20 g färsk timjan, hackad
  • 500 g cocktailtomater
  • flingsalt och svartpeppar
Så här gör du

Lägg alla ingredienserna till chimicurrin i en bunke och vispa kraftigt. Smaka av med salt, svartpeppar, lime och eventuellt lite honung om den känns för syrlig. Ånga potatisen tills den är helt mjuk och låt svalna. Krossa potatisen så att de spricker upp snyggt. Lägg i bleck och strö över örterna, ringla på oljan och toppa med tomaterna. Smaksätt med salt och peppar. Baka av potatisen i ugn, 200° i ca 8–10 minuter. Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida. Servera Pannoumin ovanpå potatisen och skeda chimichurri över.

Näringsvärde per portion:
Fett 50 g, Protein 24 g, Kolhydrater 34 g.