Pannoumi Jansson

10 portioner
Ingredienser
  • 2 st skivade gula lökar
  • 50 g Skånemejerier Smör
  • 800 g strimlad potatis
  • 3 dl Skånemejerier Mjölk, 3%
  • 3 dl Skånemejerier Vispgrädde
  • 2 dl skivade gröna oliver
  • 0,5 dl kapris
  • 400 g Pannoumi Ostfärs
  • 2 msk olja
  • 4 msk ströbröd
  • 50 g kallt Skånemejerier Smör
Så här gör du

Stek Pannoumin hastigt i olja på hett stekbord eller i ugn. Den ska få fin färg och vara smulstekt. Stek löken mjuk i smöret. Varva potatis, lök, Pannoumi-färsen, oliver och kapris i en ugnsfast form. Smaksätt med salt och peppar. Se till så att översta lagret är potatis. Slå på mjölk och grädde, strö över ströbröd. Hyvla på smör över ströbrödet. Baka i ugn, 180° i ca 45 minuter, tills potatisen är mjuk.