Pannoumi kålpudding

1 bleck / 22 personer
Ingredienser
  • 4 kg hackad vitkål
  • 100 g smör
  • 1 dl olja
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk mald kummin
Till färsen
  • 1,5 kg Pannoumi Ostfärs
  • 1 kg finhackad lök
  • 200 g Skånemejerier Smör
  • 1 dl flytande grönsaksfond, koncentrerad
  • 1 l Skånemejerier Mjölk 3%
  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl färska timjansblad
  • 1 dl potatismjöl
  • smör till blecket, salt, peppar
Till servering
  • Kokt potatis, skysås, rårörda lingon och hackad persilja
Så här gör du

Stek vitkålen i olja och smör tills den blivit mjuk och fått fin färg. Smaksätt med kummin, salt, peppar och sirap. Ställ åt sidan.

Stek löken någon minut i smöret. Tillsätt Pannoumin och stek ytterligare en minut under omrörning. Lägg Pannoumiblandningen i en bunke och tillsätt resterande ingredienser till färsen och blanda. Tillsätt hälften av den stekta kålen och smaka av med salt och peppar.

Lägg hälften av den resterande kålen i botten på en ugnssäker form, lägg på färsen och toppa med resterande kål. Grädda i ugn, 160° i 45 minuter tills den är fast, genomvarm och har fått fin färg.

Strö över persilja och servera kålpuddingen tillsammans med potatis, sås och lingon.