Pannoumi med pico de gallo och guacamole

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
  • 10 port sötpotatispommes, hemgjorda eller frysta
Till salsa:
  • 400 g tomater
  • 75 g hackad schalottenlök
  • 30 ml pressad lime
  • 30 ml olivolja
  • 25–75 g färsk grön chili, gärna jalapeños (utan kärnor), hackad
  • 50 g koriander, hackad
Till guacamole:
  • 400 g avokado, utan skal och kärna
  • 75 g schalottenlök, hackad
  • 25 g vitlök, finhackad
  • 10–30 g röd chili, finhackad
  • 30–45 ml pressad lime
  • 50 g färska korianderblad
  • 100 g tomatkött (utan kärnor och saft), tärnat
Så här gör du

Kärna ur tomaterna och skala löken. Dela chilin och skrapa bort fröna. Finhacka allt och blanda det med lime och olja. Smaka av med salt och låt salsan vila 15 minuter i kylen. Mosa avokadon. Tillsätt lök, vitlök, koriander och chili, fortsätt mosa ihop det till en ganska slät sås. Smaka av med lime, salt och peppar. Avsluta med att röra i tomatköttet. Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida. Servera Pannoumin tillsammans med såserna och pommes.

Näringsvärde per portion:
Fett 59 g, Protein 25 g, Kolhydrater 39 g.