Pannoumi med ratatouille

10 portioner
Ingredienser
  • 1000 g Pannoumi Stek- och Grillost skivad á 100 g
  • 50 ml olivolja
Ratatouille:
  • 200 g schalottenlök, skalad
  • 200 g rödlök, skalad
  • 25 g vitlöksklyftor, skalade
  • 1000 g aubergine
  • 800 g grön zucchini
  • 400 g röd paprika
  • 200 g gul paprika
  • 100 ml olivolja
  • 50 g tomatpuré
  • 50 ml vit vinäger
  • 1000 g krossade tomater
  • 60 ml grönsaksfond, koncentrerad
  • 10 g färsk timjan
  • 3 st lagerblad
Så här gör du

Strimla rödlök, lök och vitlök. Skär aubergine, zucchini och paprika i 1,5×1,5 cm bitar.

Fräs lök och vitlök sakta i 30 ml oljan ca 10 minuter. Tillsätt resterande grönsaker och
stek ytterligare 10 minuter.

Tillsätt tomatpuré och fräs den någon minut. Slå i vinäger, krossade tomater, fond och lägg i kryddor. Låt det koka upp och slå upp på bleck och baka i ugn, 180 grader i ca 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg osten på ratatouillen, pensla med 20 ml olja och baka ytterligare 5 minuter i 250 grader.