Pannoumi-pizza med tomat och basilika

10 portioner
Ingredienser
  • 10 port pizzadeg, egen eller färdigköpt
  • 500 g Pannoumi, tärnad
  • 500 g gratängost, riven
  • 50 g olivolja
  • 5 g torkad oregano
  • 200 g ruccola
  • 50 g plockade färska basilikablad
  • 100 ml örtolja
Tomatsås:
  • 1 kg konserverade tomater
  • 50 ml olivolja, kraftig
  • 25 g basilikakvistar
  • salt och svartpeppar
  • 25 g socker
Så här gör du

Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen i en mixer, mixa till en slät sås. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker. Arbeta ut degen till runda portionspizzor eller till fyrkantiga som passar i bleck. Bred på tomatsås, toppa med Pannoumi och riven ost. Grädda pizzorna i ugn, ca 250° i 6–10 minuter beroende på ugnen. Finns det ett färdigt pizzaprogram så använd det. Pensla kanterna med olivolja och strö över oregano. Toppa den heta pizzan med ruccola, basilika och örtolja.