Pannoumi stroganoff

10 portioner
Ingredienser
  • 900 g Pannoumi Stek- och Grillost i helbit
  • 150 ml olja
  • 800 g zucchini
  • 600 g röd paprika
  • 300 g gul lök, hackad
  • 60 g tomatpuré
  • 5 g paprikapulver
  • 1 g oregano, torkad
  • 1400 g finkrossade tomater
  • 300 ml Skånemejerier Grädde
  • 60 ml koncentrerad grönsaksfond
Till servering:
  • 500 g saltgurka, avrunnen
  • 10 portioner kokt ris
Så här gör du

Strimla osten i knappt centimetertjocka bitar (grönsaksskärare går bra).

Strimla lök, paprika och zucchini.

Stek grönsakerna i hälften av olja några minuter i en kokgryta, tillsätt tomatpuré och kryddor, stek
ytterligare 1 minut.

Tillsätt krossade tomater, grädde och fond, låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter under lock.

Stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över den i grytan och låt den koka ytterligare 5 minuter.

Smaka av med fond, salt, peppar och kryddor.

Servera tillsammans med ris och saltgurka.