Pannoumi Tandoori

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 100 ml matlagningsyoghurt
  • 100 ml tandoori currypaste
  • 75 ml mango chutney
Till Tikka:
  • 150 g gul lök, hackad
  • 1,5 kg blomkålsbuketter
  • 100 ml olja
  • 200 ml tikka masala currypasta
  • 1 kg krossad tomat
  • 200 ml Skånemejerier Vispgrädde
  • 300 ml kokosmjölk
  • 10 port ris, kokt
Så här gör du

Vispa samman yoghurt, tandoori och chutney. Marinera osten i tandoorimarinaden över natten. Lägg osten på silikonmattor eller bakplåtspapper och stek osten i ugn, 160° i 8–10 minuter. Stek lök och blomkål några minuter i en gryta. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare 1 minut. Slå i tomat, grädde och kokosmjölk. Låt grytan koka sakta i ca 20 minuter tills blomkålen är mör. Servera tandoorigrytan tillsammans med ris och Pannoumi.

Näringsvärde per portion:
Fett 50 g, Protein 32 g, Kolhydrater 60 g.