Pannoumi Thai red curry

10 portioner
Ingredienser
  • 2 liter kokosmjölk
  • 45 ml fisksås
  • 45 ml lime, pressad
  • 30 g socker
  • 100–200 g thai red currypaste
  • 30 ml koncentrerad grönsaksfond
  • 100 ml olja
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, tärnad
  • 200 g vattenkastanjer, skivade
  • 2 kg wokgrönsaker
  • eventuellt majsstärkelse
  • 10 port ris, kokt
  • 45 ml olja
  • 30 g vitlök, hackad
  • 30 g ingefära, finhackad
  • 100 g salladslök, strimlad
Så här gör du

Koka upp kokosmjölk, fisksås, lime, socker, currypasta och fond. Hetta upp oljan och stek ost och grönsaker snabbt på hög värme. Lägg över det i kastrullen och låt det koka upp. Vill du ha lite tjockare konsistens på såsen så red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Hetta upp oljan tillsammans med vitlök och ingefära, låt det fräsa 30 sekunder och rör ner det i riset. Avsluta med salladslöken. Servera currygrytan tillsammans med riset.

Näringsvärde per portion:
Fett 40 g, Protein 29 g, Kolhydrater 51 g.