Pannoumibiffar med bönor

10 portioner
Ingredienser
  • 600 g Vita bönor, kokta, avrunna
  • 600 g Pannoumi Ostfärs
  • 150 g Ljuva Ostcrème
  • 50 g Majsstärkelse
  • 100 g Bladspenat, tinad, urkramad
  • 15 g Vitlök, finhackad
  • 5 g Citronskal, finrivet
  • 100 ml Olja, till stekning
  • 200 g Panko
  • 2 kg Potatis, mjölig
  • 600 g Blomkål, ansad
  • 400 ml Hjordnära Ekologisk Mjölk, 3 %
  • 50 g Skånemejerier Smör
  • 30 g Tomatpuré
  • 30 ml Olivolja
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
  • 100 g Tärnad tomat
  • Grönsallad 250 g
Så här gör du

Lägg bönor, ostfärs, ostcrème, majsstärkelse, spenat, vitlök, citron och 50 g/500 g av panko i en mixer. Mixa till en grynig smet och smaka av med salt och peppar. Forma 20 st/200 st biffar och vänd dem i resterande panko. Stek på stekbleck eller stekbord.

Koka potatisen i saltat vatten och ånga blomkålen helt mjuk. Vispa mos på potatis, blomkål, mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.

Rosta tomatpurén hastigt i olivoljan, låt det svalna. Vispa samman tomatpurén med färskost, rör i tomaterna och smaka av. Servera biffarna tillsammans med mos, sås och grönsallad.

SMARTA ALTERNATIV
Byt ut blomkålen i moset mot morot eller palsternacka för variation. Biffarna är även goda kalla i wrap dagen efter.

NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 572,7 kj / 136,4 kcal
Fett 7,2 g
– varav mättat fett 3,4 g
Kolhydrater 11,6 g
– varav sockerarter 1,7 g
Protein 5,3 g
Fibrer 1,9 g
Salt 0,4 g