Lägg bönor, ostfärs, ostcrème, majsstärkelse, spenat, vitlök, citron och 50 g/500 g av panko i en mixer. Mixa till en grynig smet och smaka av med salt och peppar. Forma 20 st/200 st biffar och vänd dem i resterande panko. Stek på stekbleck eller stekbord.
Koka potatisen i saltat vatten och ånga blomkålen helt mjuk. Vispa mos på potatis, blomkål, mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
Rosta tomatpurén hastigt i olivoljan, låt det svalna. Vispa samman tomatpurén med färskost, rör i tomaterna och smaka av. Servera biffarna tillsammans med mos, sås och grönsallad.
SMARTA ALTERNATIV
Byt ut blomkålen i moset mot morot eller palsternacka för variation. Biffarna är även goda kalla i wrap dagen efter.
NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 572,7 kj / 136,4 kcal
Fett 7,2 g
– varav mättat fett 3,4 g
Kolhydrater 11,6 g
– varav sockerarter 1,7 g
Protein 5,3 g
Fibrer 1,9 g
Salt 0,4 g