Pannoumibiffar med citronyoghurtsås

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g zucchini
  • 300 g morot
  • 12 g salt
  • 300 g Pannoumi Ostfärs
  • 2 msk hackad vitlök
  • 4 st ägg
  • 3 dl panko
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 g svartpeppar malen
Till såsen
  • 5 dl Salakis Turkisk Yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st citron (både saft och zest)
Rostad potatis
  • 1800 g kulpotatis
  • 0,5 dl olja
Till servering
  • Blandad sallad
Så här gör du

Riv zucchini, morot och salta. Lägg i ett durkslag och låt stå 10 minuter. Pressa sen ur så mycket vätska du kan ur grönsakerna.

Blanda Pannoumin med grönsaker, ägg, panko, vitlök, majsstärkelse och smaka av med salt och peppar. Forma biffarna och stek på medelvärme med lite olja i ca 2–3 minuter på varje sida.

Blanda potatisen med olja, salt, peppar och rosta i ugnen på 180° i ca 40–45 min.

Blanda ingredienserna till citronyoghurtsåsen, smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion
Energi: 1130 kj/270 kcal
Fett: 16 g
Kolhydrater: 25 g
Protein: 8 g
Fibrer: 1 g
Salt: 0,91 g