Pannoumibiffar med sötpotatis

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Pannoumi, ostfärs
  • 800 g sötpotatis, skalad
  • 50 g vitlök, hackad
  • 175 g ägg
  • 60 g panko
  • 2 g chiliflakes
  • 75 g olja
Så här gör du

Riv sötpotatisen. Blanda potatis, Pannoumi, ägg, panko och vitlök. Smaksätt med chili, salt och peppar. Låt färsen vila 5 minuter. Forma sedan biffar av färsen och lägg dem på oljade stekbleck. Pensla ovansidan av biffarna och stek dem i ugn, 225° i ca 8–10 minuter.

Näringsvärde per portion:
Energi: 3993,4 kj/954,6 kcal
Fett: 48,1 g
– Mättat fett 24,5 g
Kolhydrater: 92,0 g
– Socker 7,9 g
Protein: 35,5 g
Fibrer: 6,0 g
Salt: 1,7 g