Pannoumigryta med basilika och oliver

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Pannoumi, tärnad
  • 100 ml olja
  • 1 kg grön zucchini, tärnad
  • 400 g gul lök, skivad
  • 50 g vitlök, skivad
  • 100 g tomatpuré
  • 1,25 kg finkrossade tomater
  • 200 g skivade oliver
  • 50 g plockade basilikablad
  • salt och peppar
Till servering:
  • 2,25 kg ugnsrostad potatis
Så här gör du

Hetta upp hälften av oljan i en kokgryta och stek grönsakerna några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 1 minut. Slå i krossade tomater och låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter under lock. Stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över den i grytan tillsammans med oliverna och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av grytan med lite maizena om du önskar tjockare sås. Strö över basilikan och servera tillsammans med rostad potatis.