Pannoumilasagne

1 bleck / 24 personer
Ingredienser
  • 3 st lasagneplattor 1/1 gastronorm
Pannoumisås
  • 1 kg hackad gul lök
  • 150 g hackad vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 kg Pannoumi Ostfärs
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 3 kg krossad tomat
  • 1,5 dl flytande grönsaksfond, koncentrerad
Ostsås
  • 150 g Skånemejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 l Skånemejerier Mjölk 3%
  • 500 g Skånemejerier Gratängost, riven
  • riven muskot, salt och vitpeppar
Så här gör du

Pannoumisås
Stek lök och vitlök i olja, när löken mjuknat så lägg i Pannoumi och tomatpuré,
bryn ytterligare 30 sekunder. Slå i krossad tomat och fond. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar.

Ostsås
Smält smöret och rör i mjölet. Rör till en jämn redning. Slå i mjölken lite i taget och låt såsen koka upp under omrörning. Rör i ost och smaka av med muskot, salt och vitpeppar.

Varva Pannoumisås, lasagneplattor och ostsås i bleck. Avsluta med ostsås och strö över lite extra ost. Baka lasagnen i ugn, ca 60 minuter i 150° tills den är genomvarm och fått fin färg. Ringla över oljan vid servering.