Pannoumisallad med sesamdressing

10 portioner
Ingredienser
  • 10 st Pannoumi, skivad 60 g eller 100 g
  • 30 ml olja
  • 2 kg gröna grönsaker, t ex broccoli, salladsärtor, pak choi, gurka och salladslök
  • 50 g koriander eller bredbladig persilja
  • 1 dl sesamfrön smaksatta med kimchi
Till dressingen
  • 2 st äggulor
  • 15 ml dijonsenap
  • 15 ml vit vinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 10 ml sesamolja
  • 15 ml soja
  • 0,5 dl rostade vita sesamfrön
  • salt, socker, peppar
Så här gör du

Börja med dressingen. Slå en majonnäs på ägg, senap, vinäger och olja. Smaksätt den med sesamolja, soja, frön, salt, socker och peppar. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

Grilla Pannoumin (pensla med lite olja om det behövs) och dela den i sneda skivor. Smaksätt grönsakerna med salt, peppar, vinäger och olja. Lägg grönsakerna i botten på tallrikarna, lägg på Pannoumi och ringla dressing på. Avsluta med att strö över kimchisesamfröna och örter.