Pannoumispett med salsa och tabboulé

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, tärnad (40 kuber)
  • 800 g cocktailtomater (40 st)
  • 300 g rödlök, klyftad
  • 100 ml olja
  • 20 korta grillspett
Till salsan:
  • 100 g lök, finhackad
  • 20 g vitlök, finhackad
  • 100 ml olja
  • 15–45 g sambal oelek
  • 30 ml röd vinäger
  • 25 g socker
  • 5 g spiskummin, mald
  • 5 g koriander, mald
  • 5–10 g rökt paprikapulver
  • 3–5 g torkad oregano
  • 800 g krossade tomater
Till tabboulén:
  • 400 g bulgur
  • 200 g bredbladig persilja, hackad
  • 250 g lök, hackad
  • 500 g tomat, tärnad
  • 200 ml pressad citron
  • 200 ml olivolja
Så här gör du

Koka bulguren enligt anvisningarna, låt rinna av och kallna. Blanda försiktigt i resterande ingredienser till tabboulén och smaka av med salt och svartpeppar. Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Slå i resterande ingredienser till salsan och låt koka i 20 minuter. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär Pannoumin i 40 bitar. Trä upp ost, tomater och rödlök på spett. Pensla med olja och grilla dem på grill eller i het ugn. Servera spetten på tabboulén med lite varm salsa.

Näringsvärde per portion:
Fett 66 g, Protein 29 g, Kolhydrater 46 g.