Panzanella

10 portioner
Ingredienser
  • 4 st små hjärtsalladshuvud
  • 8–10 skivor surdegsbröd
  • 2,5 dl olivolja
  • 40 st Galbani Mozzarella skivad
  • 6 st stora rödbetor
  • 150 g granatäpplekärnor
  • 2 st rödlökar
  • 5 st stora tomater
  • 1 st kruka basilika
  • 2 msk pressad citron
Så här gör du

Riv brödet i bitar och vänd det i 1 dl olivolja och salt, rosta sedan i ugn på 200° tills gyllenbrunt och torrt.

Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem med 1 dl olivolja och salt i ca 30 minuter på 200° tills mjuka men med lite tuggmotstånd.

Skiva rödlöken tunt och lägg i isvatten i ca 10 minuter. Klyfta tomaterna. Separera salladsbladen och lägg i en serveringsskål. Strö över rödbetor, brödbitar, tomater, rödlök, granatäpplekärnor. Lägg på den skivade mozarellan och de färska basilikabladen. Ringla över olivolja med lite citronjuice, och strö på lite havsalt.

Tips!
Gör salladen lyxigare, genom att byta ut mozzarellan mot en halv Galbani Burrata per portion, och använd små tomater i blandade färger.