Pasta med kål och Burrata

10 portioner

Ingredienser

  • 10 st Galbani Burrata
  • 1500 g kokt pasta, kort sort, t ex casarecce
  • 100 ml olivolja
  • 350 g grönkål, strimlad
  • 25 g vitlök, hackad
  • 3–5 g torkad chili, flakes
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • 100 g rostade pumpakärnor, grovhackade
  • 5 st små citroner
  • 100 g plockade färska örter

Gör så här

Dela och rosta citronhalvorna. Skär bort alla grova nerver i kålen och strimla den tunt. Stek kål, vitlök och chili sakta i olivoljan i ca 5 minuter. Koka pastan al dente. Rör ner pastan ibland kålen, slå i buljongen och låt det koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg pastan på tallrikar, strö över pumpafrön och örter, lägg på burrata och servera med en citronhalva.