Pasta med spenatcrème och lax

10 portioner
Ingredienser
Spenatcrème
  • 150 g gul lök, finhackad
  • 50 g Skånemejerier Smör
  • 150 g färsk spenat
  • 100 g salladslök, skivad
  • salt och peppar
Färskostblandning
  • 400 g Président Tartimalin Färskost
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 kg pasta penne
  • färsk spenat (dekoration)
  • salladslök (dekoration)
  • 10 bitar varmrökt lax
Så här gör du

Spenatcrème
Stek lök i smör och rör hastigt i spenat. Tillsätt salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Färskostblandning
Koka upp färskost och buljong. Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner spenatcrèmen och den kokta varma pastan i färskostblandningen. Toppa med spenat, salladslök och lax.