Pennegratäng med rostad paprika

20 portioner

Ingredienser

  • 4 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk smör
  • 1 ½ kg rostad paprika, i mindre bitar
  • 2 kg cocktailtomater eller hela tomater på burk
  • 5 dl grädde
  • 2 kg pasta t ex penne
  • 6 dl svarta oliver, urkärnade
  • 500 g Gratängost
  • 2 krukor basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Fräs lök och vitlök mjuk i smör tills den har fått lite färg. Tillsätt paprika och tomater, låt småkoka en stund. Häll i grädden och låt allt puttra ett par min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag. Blanda pastan med såsen i ugnsformar. Strö över oliver och gratängost, gratinera i ugn i ca 10 min eller tills osten fått fin färg. Dekorera med basilikablad.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 658/kcal 158. Protein: 6 g. Kolhydrat: 20,7 g. Fett: 5,8 g.