Piccata på kolja med tomatsås

10 portioner
Ingredienser
  • 1600 g färsk kolja
Tomatsås
  • 200 g gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1000 g krossade tomater
  • 40 g tomatpuré
  • 20 g torkad oregano
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Ostpanering
  • 6 st ägg
  • 200 g Ljuva Ostcrème Stark
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl mjöl
  • 100 g Galbani Grana Padano, färskriven
  • 4 msk rapsolja
Så här gör du

Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olivolja och tillsätt resten av ingredienserna. Koka samman och smaka av.

Ostpanering: Blanda ägg med ostcrème, salt och peppar. Vänd koljan i mjölet och sedan i äggblandningen och sist i osten. Stek fisken försiktigt i olja ca 4 min på varje sida.