Piffa till sockerkakan!

En doft av nybakad sockerkaka sprider snabbt en god stämning, men vill man spara tid går det förstås även bra att använda sig av köpekaka. Med en topping av frisk kvarg och färska bär blir sockerkakan en fröjd för ögat samtidigt som du lägger till en massa välbehövliga nyttigheter till mellanmålet.

8 portioner | 45 min
Ingredienser
SOCKERKAKA
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
JORDGUBBAR & GRÄDDE
  • 5 dl Hjordnära vispgrädde
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl råsocker
KIWI & BANAN
  • 5 dl Lindahls kvarg
  • 3 bananer, skivade
  • 5 st kiwi, skivade
  • 4 msk honung
LEMONCURD & CHOKLAD
  • 5 dl Lindahls kvarg
  • 5 dl lemoncurd
  • 3 dl choklad, riven
BANAN & CHOKLAD
  • 5 dl Lindahsl kvarg
  • 3 st bananer, skivade
  • 1 dl chokladsås
  • 2 dl nötter, hackade
HALLON & BLÅBÄR
  • 5 dl Hjordnära vispgrädde
  • 250 g hallon och blåbär
Så här gör du

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Servera med valfri topping.