Pigg pastasallad från grönsakslandet

20 portioner

Ingredienser

  • 2 kg pennepasta
  • 1 dl olivolja
  • 4 auberginer
  • 4 zucchini
  • 8 paprikor, gärna i olika färger
  • 4 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 4 krukor basilika
  • 1 kg Cottage Cheese
  • 400 g fetaost
  • 1 kg cocktailtomater
  • 500 g kokta Cannelinibönor
  • ½ liter oliver
  • 4 dl rostade solroskärnor
  • pumpafrön

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och ringla över olja. Skär grönsakerna i små tärningar, ringla över olivolja, salta och peppra. Lägg i ugnsfasta formar. Baka grönsakerna i ugn tills de är mjuka och fått lite färg. Finhacka hälften av basilikan och blanda med Cottage Cheese och smulad fetaost. Salta och peppra. Skär cocktailtomaterna i halvor. Blanda pasta med de ugnsbakade grönsakerna, Cannelinibönor och oliver. Servera pastasalladen med Cottage Cheeseröran. Dekorera med basilika och strö över solros- och pumpafrön.