Björnbärstårta

Ingredienser
Botten
  • 120 g äggulor
  • 180 g äggvitor
  • 300 g socker
  • 226 g mandelmjöl
  • 70 g pistagenötter utan hinnor, fint hackade
Rosenkräm
  • 2 g gelatin
  • 400 g Président Tartimalin Färskost
  • 50 g florsocker
  • 30 g Hjordnära Vispgrädde 40%
  • 26 g (2 msk) rosenvatten
  • 5 g citronsaft
Dekor
  • 400 g björnbär
  • En liten näve nyponrosenblad
  • 70 g pistagenötter utan hinnor, rostade i 10 min på 140°C, grovt hackade
Så här gör du

Botten
Täck två runda formar på 16 cm i diameter med bakplåtspapper. Vispa gulor med 200 g socker. Vänd ner mandelmjöl och pistagenötter. Vispa vitor och 100 g socker till styvt skum. Vänd ihop allt. Fördela smeten jämnt i formen och grädda i ca 40 min på 175°C. Låt svalna i formen.

Rosenkräm
Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Rör ihop färskost och florsocker. Värm upp grädden tills den nästan kokar (går bra att använda micro). Krama ur gelatinet och smält i den varma grädden. Blanda ner rosenvatten och citronsaft. Vänd i lite av ostkrämen i gelatinblandningen. Vänd försiktigt ihop båda massorna. Ställ kallt en stund.

Skär till bottnarna så att de blir helt jämna på toppen. Halvera björnbären på längden. Bred hälften av rosenkrämen på den nedre botten och fördela hälften av björnbären jämnt. Lägg på nästa botten och fördela resten av krämen och björnbären. Strö över de rostade pistagenötterna och rosenbladen.