Pizzabullar med tomat- och ostfyllning

25 stycken
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 500 g ljummet vatten, 37°C
  • ½ msk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 300 g vetemjöl
  • 125 g rivna morötter
Tomat- och ostsås
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g Ljuva Ostcrème Original
  • 300 g Allerum Präst, riven
  • 2 st ägg till pensling
Så här gör du

Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker, olja och nästan allt mjöl. Blanda i morötter och knåda tills degen är smidig. Låt degen jäsa i 30 min.

Tomatsås: Fräs vitlök i olivolja och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa såsen.

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och bred ut såsen över hela degen. Strö över ost och rulla ihop. Skär 25 st bullar och lägg på bakplåtar. Jäs i 30 min. Pensla med ägg och baka i 15 min.