Poké bowl med Pannoumi

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
  • 400 g mango, tärnad
  • 400 g avokado, skivad
  • 50 g späda blad
  • 10 port. kokt jasminris eller sushiris, avsvalnat, smaksatt
  • 150 ml chili majonnäs
Picklad lök:
  • 200 g rödlök, strimlad
  • 30 ml lime, pressad
  • 15 ml honung, flytande
Picklad gurka:
  • 300 g gurka, skivad
  • 50 ml risvinäger
  • 20 g socker
  • 5 g salt
  • 20 g sesamfrön
Sås:
  • 15 ml pressad citron
  • 50 ml japansk soja
  • 5 ml sesamolja
Så här gör du

Blanda rödlök med lime och honung, låt pickla 10 minuter. Blanda risvinäger, socker, salt och sesamfrön, vänd i gurkan. Vispa samman soja, citron och sesamolja. Grilla Pannoumin och skär den i skivor. Arrangera allt i skålar ovanpå riset, skeda på såsen. Servera med chilimayo.

Näringsvärde per portion:
Fett 33 g, Protein 27 g, Kolhydrater 54 g.