Potatismos med ärtor och dillsmör

10 portioner | 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad och klyftad
  • 300 g kikärtor, kokta och avrunna
  • 500 g gröna ärtor
  • 3 dl Hjordnära mellanmjölk
  • 100 g Hjordnära smör
  • salt och peppar
Dillsmör
  • 300 g Hjordnära smör
  • 1 citron, saft och zest
  • 30 g dill, hackad

Gör så här

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg i kikärtor och gröna ärtor när potatisen är nästan färdigkokt. Häll av kokvätskan och vispa potatis och ärtor till mos. Rör ut moset med mjölk och smör eller olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Smält smöret och tillsätt citron. Rör ner dillen. Slå lite dillsmör över moset vid servering.