Potatissoppa med morot och purjolök

20 portioner

Ingredienser

  • 2 kg mjölig potatis
  • 1 kg morötter
  • 4 purjolökar
  • 5 liter grönsaksbuljong
  • 750 g Ljuva ostcrème original
  • salt och nymalen peppar
Till servering
  • rågkrutonger
  • krasse eller pesto
  • crème fraiche

Gör så här

Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj purjolöken och skär i bitar. Lägg potatis och grönsaker i en gryta och fyll på med buljongen. Koka i ca 20 min. Kör soppan i mixern tillsammans med ostcrèmen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera soppan med rostade brödkrutonger och krasse eller pesto. En klick crème fraiche är också gott i.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 181/kcal 43. Protein: 1,4 g. Kolhydrat: 5,1 g. Fett: 1,4 g.