Quinoabiffar med grönärthummus

25 portioner

Ingredienser

Quinoabiffar
  • 300 g quinoa, kokt
  • 300 g zucchini, urkärnad, grovt riven och avrunnen
  • 3 dl Lindahls Cottage Cheese
  • 3 dl Hjordnära Crème Fraiche
  • 8 st ägg
  • 150 g soltorkade tomater, finhackade
  • 300 g Président Färskost Tartimalin
  • 6 st vitlök, finhackade
  • 2 dl basilika, finskuren
  • 3–4 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • rapsolja och smör att steka i
Picklade rotfrukter
  • 5 dl ättika 12%
  • 2 dl rörsocker
  • 1,5 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 msk gula senapsfrö
  • 150 g morot, tunt hyvlad
  • 150 g palsternacka, tunt hyvlad
  • 30 g vitlök, finhackad
  • 250 g sojabönor
Grönärthummus
  • 500 g gröna ärtor
  • 200 g gul lök, finhackad och brynt
  • 200 g Président Färskost Tartimalin
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk citronzest
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Quinoabiffar
Blanda alla ingredienser, forma till biffar och stek i ugn eller på stekbord.

Picklade rotfrukter
Koka upp lagen och låt svalna. Slå över rotfrukterna.

Grönärthummus
Mixa ärtor till en grov puré, tillsätt lök och färskost. Mixa vidare och smaka av med citronzest, salt och vitpeppar.