Raggmunkar med svartkål

10 portioner
Ingredienser
  • 2,5 kg Potatis, mjölig, skalad
  • 500 g Pannoumi Ostfärs
  • 180 g Vetemjöl
  • 600 ml Hjordnära Ekologisk Mjölk, 3%
  • 200 g Ägg, hela
  • 50 g Skånemejerier Smör, till stekning
  • 50 g Olja, till stekning
  • 1 kg Svartkål, repade blad
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 50 ml Pressad citron
  • 50 g Skuren gräslök
  • 50 g Hackad persilja
Så här gör du

Riv potatisen på grov skiva. Vispa samman en pannkakssmet av mjöl, ägg och mjölk. Blanda samman ostfärsen och den rivna potatisen med pannkakssmeten. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek fina raggmunkar i smör och olja.

Vispa samman en dressing av färskost, citron, gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Stek svartkålen så den blir mjuk med knapriga kanter. Servera raggmunkarna tillsammans med stekt kål och dressing.

NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 466,9 kj / 111,5 kcal
Fett 5,0 g
– varav mättat fett 2,3 g
Kolhydrater 11,7 g
– varav sockerarter 1,5 g
Protein 4,8 g
Fibrer 0,9 g
Salt 0,3 g