Råraka med Pannoumi

10 portioner
Ingredienser
  • 100 g gul lök, hackad
  • 1 kg sötpotatis, skalad
  • 225 g palsternacka, skalad
  • 220 g ägg
  • 400 g Pannoumi, ostfärs
  • 75 g Skånemejerier Smör
Så här gör du

Riv rotfrukterna grovt. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Stek rårakorna i smöret tills de är tillagade rakt igenom och blivit gyllenbruna. De går också bra att grädda smeten i våffeljärn.

Näringsvärde per portion
Energi: 1628,8 kj/389,3 kcal
Fett: 23,9 g
– Mättat fett 9,9 g
Kolhydrater: 28,3 g
– Socker 12,8 g
Protein: 13,4 g
Fibrer: 2,7 g
Salt: 0,8 g