Risotto med mozzarella och champinjon

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Galbani Mozzarella Cocktail (50 st)
  • 100 g champinjoner
  • 100 g plockade örter
Till risotton:
  • 150 g schalottenlökar, finhackade
  • 25 g finhackad vitlök
  • 100 ml olivolja, mild
  • 500 ml vitt vin
  • 2,5 l varm fond, t ex grönsaks- eller kycklingfond
  • 300 g Galbani Grana Padano 28%, färskriven
  • salt och peppar
  • tryffelolja
Så här gör du

Sautera lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det sautera ytterligare en minut tills riset blir blankt. Tillsätt vin och låt det koka in i riset. Späd succesivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter ca 20 minuter är riskornen genomkokta och spänstiga. Tillsätt Grana Padano, smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Skeda upp risotton på varma djupa tallrikar och lägg på mozzarellan. Hyvla över råa champinjoner och strö över örter.