Rödbetsbiffar med chèvreröra

20 portioner

Ingredienser

Klyftpotatis
  • 2 kg potatis, skurna i klyftor
  • 200 g smör
  • salt och peppar
  • saften av 1 citron
Rödbetsbiffar
  • 3 kg rödbetor, kokta och skalade
  • 2 färska lökar, fint rivna
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 ägg
  • 8 msk majsstärkelse
  • 2 nypor malen spiskummin
  • salt och nymalen peppar
  • smör till stekning
Chèvreröra
  • 500 g chèvre
  • 1 l crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk timjan, finhackad

Gör så här

Klyftpotatis
Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Klicka över smör, salta och peppra. Baka potatisen i ca 40 min eller tills den fått fin färg och är genomstekt. Rör runt ett par gånger så att potatisen blir jämnt rostad. Pressa över lite citronsaft.

Rödbetsbiffar
Riv rödbetor grovt och blanda med lök, vitlök, ägg, majsstärkelse och kryddor. Forma till biffar och stek i smör i ett par min på varje sida.

Chèvreröra
Mosa osten och blanda med crème fraiche, honung och timjan. Servera rödbetsbiffarna med chèvrecrème och rostad potatis. Dekorera med ärtskott.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 597/kcal 143. Protein: 2,9 g. Kolhydrat: 10,7 g. Fett: 9,5 g