Rödbetsburgare

10 portioner

Ingredienser

  • 10 st hamburgerbröd, gärna Brioche
Burgare
  • 500 g rödbetor, skalade, rivna
  • 180 g gul lök, riven
  • 200 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 2 st ägg
  • 5 dl havregryn
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • salt och peppar
  • smör
Picklad lök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 200 g rödlök, klyftad
Basilikaaioli
  • 2 st äggula
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl matolja
  • 1 dl olivolja
  • ½ citron, saft och zest
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i ca en halvtimme. Forma till biffar och stek i smör.

Picklad lök
Blanda äppelcidervinäger, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg i lök och låt dra en timme före servering.

Basilikaaioli
Mixa äggula, vitlök, basilika och senap. Fortsätt mixa medan du droppvis tillsätter oljorna. Smaka av med citron, salt och peppar.