Rostad pumpagryta med aubergin, morot och apelsin

30 portioner

Ingredienser

  • 5–6 kg pumpa, skalad och grovtärnad
  • 3 purjolökar, grovskivade
  • 5 aubergine, grovtärnade
  • olja
  • 10 klyftor vitlök, hackade
  • 1 ½ msk fänkål, mortlad
  • 8 st morötter, grovrivna
  • 8 dl apelsinjuice
  • 1 l buljong, vegetarisk
  • 1 ½ l Ljuva Ostcrème Original
  • 1 l kidneybönor, kokta
  • salt
  • peppar
  • 30 port jasminris

Gör så här

Blanda pumpa och purjolök med olja och rosta i 200° ugn ca 15 min tills det får färg. Stek auberginetärningarna gyllenbruna. Fräs vitlök, fånkål och morot i kastrull och tillsätt sedan apelsinjuice, buljong och ostcrème. Koka upp och smaka av. Lägg i den rostade pumpan och purjolöken samt aubergine och kidneybönor. Sjud upp, smaka av igen och servera med ris.