Rostade rotfrukter med mungbönor och dilltzatziki

25 portioner
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 2 kg potatis, tvättad, klyftor med skal
  • 500 g morötter, klyftor
  • 300 g rödlök, klyftor
  • 300 g spetskål, grova bitar
  • 300 tomater, delade eller skivade
  • 300 g Président Färskost Tartimalin
  • 200 g oliver, urkärnade
  • ett knippe färsk rosmarin
  • 4 st citron, skivor
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl persilja, hackad
Rostade mungbönor
  • 15 dl mungbönor, kokta
  • ½ dl rapsolja
  • 2,5 msk salt
  • 1 msk grovt mald svartpeppar
  • 2 msk starkt paprikapulver
Dilltzatziki
  • 450 g gurka, urkärnad och riven
  • 5 dl färsk dill, skuren
  • 5 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk salt
  • 1,25 l Salakis Turkisk Yoghurt
  • 5 tsk citronsaft och 2 tsk zest
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 dl flytande honung
Så här gör du

Rostade rotfrukter
Blanda alla ingredienser utom persiljan i ett bleck. Baka av i ugn på 175°C kombi 15% ånga i ca 15 min eller tills potatisen känns färdig. Strö över persiljan och servera.

Rostade mungbönor
Sätt ugnen på 200°C. Låt bönorna rinna av. Blanda bönor med olja och kryddor och häll ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugn i ca 10 min. Servera direkt.

Dilltzatziki
Blanda alla ingredienserna och smaka av. Låt vila i minst tre timmar.