Rotfrukter, Pannoumi och solrospesto

10 portioner
Ingredienser
  • 1000 g Pannoumi Stek- och Grillost skivad á 100 g
  • 30 ml olja
Rotfrukter:
  • 750 g potatis, skalad, klyftor
  • 750 g rödbeta, skalad, klyftor
  • 500 g palsternacka, skalad, klyftor
  • 500 g morot, skalad, klyftor
  • 300 g rödlök, skalad, klyftor
  • 50 ml olja
  • 30 g flytande honung
  • 30 ml pressad citron
Pesto:
  • 100 g olja
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 75 g parmesanost, riven
  • 75 g solroskärnor, rostade
  • 15 g vitlök, hackad
  • 20 g färsk basilika
Så här gör du

Lägg alla ingredienserna till peston i en mixer och mixa till en grynig sås, smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda olja, honung och citron, smaksätt rotfrukterna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på bleck och rosta, 20 minuter i 180 grader. Efter 20 minuter känn så att rotfrukterna är nästan färdiga. Lägg på osten, pensla den med olja och fortsätt rostningen på 220 grader i ytterligare 5 minuter.

Servera rotfrukterna och osten tillsammans med peston.