Ingredienser
- 2 kg potatis av mjölig sort, skivad med skal
- 300 g morot, klyftad
- 3 st palsternackor, tvättade och delade
- 300 g rotselleri, skalad och tärnad
- 300 g kålrot, skalad och tärnad
- 6 st vitlöksklyftor, pressade
- 6 tsk timjan
- 1 l Ljuva Ostcrème Original
- ½ l Hjordnära Vispgrädde
- 3 dl Lindahls Kvarg 9,2%
- 3 msk salt
- 1 msk peppar
Gråärtor
- 1 l gråärtor, kokta och avrunna
- ½ dl rapsolja
- 2 msk starkt paprikapulver
- 2 msk flingsalt
Honungsyoghurt
- 1 l Salakis Grekisk Yoghurt
- 1 dl honung
- 200 g rödlök, hackad
- 2 msk tomatflakes
Så här gör du
Gratäng
Blanda alla ingredienserna och baka av i ugn på 175°C kombi 15% ånga i ca 30 min.
Gråärtor
Blanda alla ingredienser och rosta i bleck på 175°C torr värme i ca 10 min.
Honungsyoghurt
Blanda alla ingredienser.