Rotfruktsgratäng

25 portioner
Ingredienser
  • 2 kg potatis av mjölig sort, skivad med skal
  • 300 g morot, klyftad
  • 3 st palsternackor, tvättade och delade
  • 300 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 300 g kålrot, skalad och tärnad
  • 6 st vitlöksklyftor, pressade
  • 6 tsk timjan
  • 1 l Ljuva Ostcrème Original
  • ½ l Hjordnära Vispgrädde
  • 3 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 3 msk salt
  • 1 msk peppar
Gråärtor
  • 1 l gråärtor, kokta och avrunna
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 2 msk flingsalt
Honungsyoghurt
  • 1 l Salakis Grekisk Yoghurt
  • 1 dl honung
  • 200 g rödlök, hackad
  • 2 msk tomatflakes
Så här gör du

Gratäng
Blanda alla ingredienserna och baka av i ugn på 175°C kombi 15% ånga i ca 30 min.

Gråärtor
Blanda alla ingredienser och rosta i bleck på 175°C torr värme i ca 10 min.

Honungsyoghurt
Blanda alla ingredienser.