Rotfruktsgulasch

25 portioner
Ingredienser
  • 2 kg potatis, bitar
  • 500 g gulbetor, bitar
  • 1 kg morot, bitar
  • 1 kg rotselleri, bitar
  • 6 st gul lök, finhackade
  • 6 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g tomatpuré
  • 6 l liter grönsaksbuljong
  • 1 dl paprikapulver
  • 2 msk kummin
  • ½ dl chilipulver
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt och vitpeppar
Yoghurttoppning
  • 7 dl Salakis Turkisk Yoghurt
  • 2 st citron, zest och saft
  • 1 dl rapsolja
  • persilja, hackad
Så här gör du

Gulasch
Rosta rotsaker och lök lätt i ugn. Lägg över rotsaker och lök i en gryta och tillsätt tomatpuré, grönsaksbuljong och alla kryddor utom persilja. Sjud på medelhög värme tills rotsakerna är tillräckligt mjuka. Dekorera med persilja.

Yoghurttoppning
Blanda alla ingredienser.