Saltimbocca med Gorgonzolarisotto

6 portioner

Ingredienser

  • 6×1,5 cm tjocka skivor kalvfilé (180 g/port)
  • 6 skivor parmaskinka
  • färsk salvia
  • 150 g Gorgonzola
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • Risotto, enligt anvisningar på paketet
  • 150 g Gorgonzola
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 6 st schalottenlökar
  • färsk sparris

Gör så här

Banka ut filéerna med lätt knuten näve. Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttbit. Vik ihop dubbelt, platta till och sätt ihop med en tandpetare. Koka risottoris enligt anvisningarna. När risotton är klar, rör ner Gorgonzola och den hackade persiljan. Risotton ska vara krämig. Finhacka löken. Stek löken försiktigt och krydda med lite extra salvia. Stek köttet i stekpanna på medelhög värme ett par minuter på vardera sida. Salta och peppra. Toppa köttet med en bit Gorgonzola som får smälta. Servera med stekt lök, sparris och skysås.