Sardellspread med rökt chili

10 portioner | 20 min

Ingredienser

  • 50 g sardeller i olja, hackade
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • 1 citron, saft och zest
  • 5 g oregano, finhackad
  • 5 g rökt chipotle, hackad
  • 400 g Bistro färskost
  • 15 g vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 125 g grillad paprika i olja, tärnad
  • salt och svartpeppar
  • 10 skivor surdegsbröd

Gör så här

Rör färskosten mjuk i en bunke. Skala och finhacka vitlöksklyftor. Fräs vitlöken mjuk och glansig i olivolja. Blanda i vitlöken i färskosten. Tillsätt den grillade paprikan samt några droppar av oljan från burken. Blanda i parmesan, sardeller, chipotle och oregano. Smaka av med salt och peppar. Servera till grillat surdegsbröd.