Sjömansfärs på Pannoumi

10 portioner
Ingredienser
  • 350 g gul lök, hackad
  • 1,6 kg potatis, skalad
  • 200 g morot, skalad
  • 300 g palsternacka, skalad
  • 10 g lagerblad
  • 10 g kryddpeppar, hel
  • 50 g grönsaksbuljong, torkad
  • 5 dl vatten
  • 7 dl lättöl, mörk
  • 850 g Pannoumi, hel bit
Så här gör du

Skiva potatis, rotfrukter och lök i 2–3 mm tjocka skivor. Skiva Pannoumin i 5 mm tjocka skivor. Varva potatis, lök, rotfrukter och Pannoumi i bleck tillsammans med lagerblad och kryddpeppar. Blanda vatten och öl, rör i buljongpulver och häll det i blecken. Baka av i ugn, 40–45 minuter i 160°.

Näringsvärde per portion:
Energi: 2018,2 kj/481,2 kcal
Fett: 22,3 g
– Mättat fett 13,0 g
Kolhydrater: 43,4 g
– Socker 12,6 g
Protein: 22,0 g
Fibrer: 3,5 g
Salt: 1,7 g