Smördegsgömmor

6–8 stycken

Ingredienser

  • 1 paket färdig smördeg
  • 1 dl aprikosmarmelad, fast
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
Fyllning
  • 100 g Président Tartimalin Färskost
  • 32 g florsocker
  • ½ mango, fint hackad
  • ½ mango, skuren i tunna skivor
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk färsk mynta, fint strimlad

Gör så här

Stansa ut runda cirklar av smördegen med en 7,5 cm utstickare. Placera hälften av dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga varje cirkel med en gaffel. Pensla tunt med ägg. Stick ut runda hål med 4,5 cm utstickare i resten av cirklarna. Placera ringarna ovanpå de första cirklarna. Pensla med ägg längst hela ringen. Undvik att det kommer ägg på sidorna. Strö lite socker på ringarna. Fyll varje mitt med ca 1,5 tsk marmelad. Grädda genast i ca 8 min på 220°C, över- och undervärme mitt i ugnen. Låt svalna.

Fyllning
Rör ihop färskost och florsocker och tillsätt hackad mango, citronsaft och mynta. Spritsa varje hål på kakorna med fyllningen och dekorera med skivad mango och mynta.