Sötpotatisspread med grönkålspesto

10 portioner | 30 min
Ingredienser
  • 600 g sötpotatis
  • 30 g vitlökspasta
  • 180 g Bistro färskost
  • 20 g ingefära, färsk, riven
  • 1 krm timjan, färsk
  • 1 msk grön chili, hackad
  • salt och svartpeppar
  • 10 skivor surdegsbröd
  • några salladsblad
Grönkålspesto
  • 250 g grönkål, repad
  • 15 g basilika
  • 15 g mynta
  • 50 g solroskärnor
  • 75 g riven parmesanost
  • 3 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Så här gör du

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlökspastan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré. Rör ner färskost, ingefära och timjan. Smaka av med salt, peppar och chili.

Grönkålspesto
Mixa grönkålen i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar. Servera på en skiva grillad surdegsbröd. Toppa med grönkålspesto.