Spansk brunchomelett

20 portioner

Ingredienser

  • 5 gula lökar, i tunna skivor
  • 30 kalla kokta potatisar, i skivor
  • 1 kg rökt skinka i små tärningar
  • 60 ägg
  • 5 dl kallt vatten
  • 4 röda paprikor, strimlade
  • 5 dl svarta urkärnade oliver
  • 4 msk färsk timjan, repad
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 4 msk dragon, finhackad
  • 1 kg Cottage Cheese
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev 1 msk rökt paprikapulver (Piementon de la Vera)
  • Smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör i ett bleck i ugnen tills den fått fin färg. Lägg i potatis och skinka och stek ytterligare en stund. Salta och peppra. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Slå äggstanningen över lök, potatis och skinkan. Lägg på paprika, oliver, kryddor och baka i ugnen tills omeletten nästan stannat. Lägg på Cottage Cheese och strö över lite mer färska kryddor. Pudra eventuellt över rökt paprikapulver.